Гірка правда

(четвер ІІ тижня Великоднього періоду)

Тими днями начальник охорони зі слугами, привівши апостолів, поставили їх у синедріоні. І первосвященик запитав їх, кажучи: «Чи не заборонили ми вам виразно навчати в це Ім’я? Та ось ви наповнили Єрусалим вашою наукою і хочете навести на нас кров цієї людини?»
Та Петро й апостоли у відповідь сказали: «Потрібно більше слухатися Бога, ніж людей! Бог батьків наших воскресив Ісуса, якого ви вбили, повісивши на дереві. Бог підняв Його своєю правицею як Князя і Спасителя, щоби дати Ізраїлеві покаяння і прощення гріхів. І ми є свідками щодо цих слів та Дух Святий, якого дав Бог тим, хто кориться Йому!»
Почувши це, вони лютували і змовлялися їх убити.

Діян 5,27-33

Читання подібних уривків з перших років існування християнства корисне для зрозуміння своїх початків, як також і для зрозуміння сучасних викликів, що стоять перед Церквою. Апостоли лише недавно побували – навіть якщо коротко – у в”язниці. І тоді так само говорили: “Потрібно більше слухатися Бога, ніж людей!” Бо те, що вони говорять, не всім подобається! Тому вони стараються змусити апостолів замовчати.

Не мусить всім подобатись те, що говорить Церква, що говорять віруючі! У деяких питаннях необхідно залишатися вірними правді. Навіть якщо вона гірка, ріже вуха і серце. Лише показавши сумний стан справ без Христа можна привести до прийняття дару спасіння. Критерій сприйняття – не головний!

1 thoughts on “Гірка правда

  1. Сповіщення: Гірка правда | CREDO

Залишити коментар

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close