Закриті на Бога (вівторок XXVIII тижня Звичайного періоду)

new_9bc016f6

Христос визволив нас для свободи, тож стійте в ній і не впрягайтеся знову в ярмо рабства. Ось я, Павло, кажу вам: коли обрізуєтеся, Христос вам нічим не допоможе. Свідчу також кожному чоловікові, який обрізується, що він є боржником щодо виконання всього Закону. Ви, які оправдуєтеся Законом, залишилися без Христа, відпали ви від благодаті!
Ми ж Духом очікуємо надію праведності з віри. Бо в Христі Ісусі ані обрізання, ані необрізання не мають сили, а тільки віра, яка діє через любов.

Гал 5,1-6

Повторюється речення про свободу з вчорашнього читання, ствердження Павла проти всякого легалізму та повернення до минулого. Якщо закриваєтеся в дотриманні святого закону (але без Духа), то “Христос вам нічим не допоможе”. Христос не в змозі допомогти! По Закону все гаразд, але “відпали ви від благодаті!” Наскільки закритість на Божого Духа може відвести далеко. Закон від Бога (Мойсея) відводить в дійсності від Бога. Який абсурд!

В праві існує таке правило: Summum ius, summa iniuria – найбільше право це найбільша несправедливість. Якщо застосовувати право в усьому, то воно обертається проти себе. Це діє і у вірі.

Важлива “віра, яка діє через любов”. Не через закон, а через любов!

Господи, визволи і допоможи зберегти свою свободу в Христі!

 

1 thoughts on “Закриті на Бога (вівторок XXVIII тижня Звичайного періоду)

  1. Сповіщення: Закриті на Бога | CREDO

Залишити коментар

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close