Ісус – головний (середа ХХІІІ тижня Звичайного періоду)

21227095_301002257034405_9165538283579506688_n

Брати! Що ж до дівиць, то я наказу від Господа не маю, а даю пораду як той, хто помилуваний Господом, щоб бути гідним довіри. Тому, з огляду на теперішні злигодні, визнаю за краще, що людині добре залишатися так. Ти зв’язаний з дружиною? Не шукай розлучення. Вільний від дружини? Не шукай дружини. Якщо ж і одружишся, ти не згрішив; і якщо дівчина вийде заміж, не згрішила. Але такі зазнають тілесного горя, а мені вас шкода.
Це кажу, брати, бо час короткий, – тому хай і ті, хто має дружину, будуть як ті, які їх не мають, а хто плаче, хай будуть як ті, котрі не плачуть, а ті, хто радіє, як ті, котрі не радіють, а ті, хто купує, як ті, котрі нічим не володіють, і ті, хто користується світом, як ті, котрі ним не користуються, бо минає образ цього світу.

1Кор 7,25-31

Необхідно правильно зрозуміти ці слова апостола Павла. Бо він вказує особливу дорогу. Є матеріалізм – основне це матерія, тому треба жити цим світом. Є протилежність – головне це дух, а все тілесне треба відкидати. А християнство – і не те, і не те, бо вказує іншу можливість для людини. В християнстві нема гонитви за матеріальними благами, ані нема погорди до цих благ. Не “або – або”, а “і – і”. Але з розумом, Божим розумом.

Це саме стосується подружжя чи безженства. Апостол не виключає ні того, ні того. А вказує третій шлях, дуже оригінальний, який навіть сьогодні не завжди розуміємо до кінця. І одружені, і неодружені мають жити з Ісусом Христом на першому місці, бо “час короткий”. Тобто не зовсім правильна думка, що лише сестра монашка має дбати про духовні справи і ставити Христа понад усе, бо це саме має робити і одружена жінка. Христос завжди перший і основний, для всіх християн!

Господи Ісусе Христе, навчи нас цієї справжньої свободи, що вміє все жити правильно, завжди пам’ятаючи, що Ти – головний в житті!

2 thoughts on “Ісус – головний (середа ХХІІІ тижня Звичайного періоду)

Залишити коментар

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close