Вимогливі титули

(понеділок ХХХ тижня Звичайного періоду)

Брати, ми не боржники тіла, щоби по-тілесному жити. Бо якщо живете по-тілесному, то маєте померти; якщо ж Духом умертвляєте тілесні вчинки, то будете жити.

Адже всі, яких веде Божий Дух, – сини Божі. Тому що ви не одержали духа рабства знову бути у страхові, але одержали Духа синівства, яким кличемо: «Авва, Отче!» Сам Дух свідчить нашому духові, що ми – діти Божі. Якщо ж ми діти, то й спадкоємці, – спадкоємці Бога і співспадкоємці Христа, якщо тільки з Ним страждаємо, щоби з Ним і прославитися.

Рим 8,12-17

Прекрасні вислови святого Павла! Він пригадує нам про велику гідність, яку отримали всі віруючі в Христа: «Ми – діти Божі… спадкоємці Бога і співспадкоємці Христа». Такі високі титули, однак, не захищають нас від проблем. Відразу апостол додає: «Якщо тільки з Ним страждаємо». І заклик «Авва, Отче» ми знаємо з гефсиманської молитви Ісуса, коли Він готувався до страждань…

Ісус – Божий Син. Ми, діти Божі, маємо рівнятися на Нього. Нашу дійсну приналежність до Божих дітей видно саме в хвилини страждання, а не тоді, коли все відбувається згідно наших забаганок.

Ісусе, будь прикладом для мене! Хочу йти за Тобою! І бути, разом з Тобою, Божою дитиною! Завжди!!!

1 thoughts on “Вимогливі титули

  1. Сповіщення: Родити себе – Думки

Залишити коментар

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close