Знак від Бога

20 грудня

Тими днями промовив Господь до Ахаза, кажучи: «Проси собі знаку в Господа, Бога твого, або глибоко під землею, або згори високо!» Ахаз же відказав: «Не проситиму і не буду спокушати Господа».
Тоді він сказав:
«Слухайте ж, доме Давида:
мало з вас докучати людям,
що докучаєте ще й Богові моєму?
Оце ж сам Господь дасть вам знак:
Ось діва зачне, і породить сина,
і дасть йому ім’я Еммануїл».

Іс 7,10-14

Пророк Ісая записує дане таємниче пророцтво багато віків тому. Його слова викликали море запитань та пояснень: що це за діва? як діва може зачати і родити? Без Нового Завіту відповідей нема.

Але хочу звернути увагу на ще один аспект читання, а саме на поставу царя Ахаза. Здається, що його відповідь така прекрасна: “Не проситиму і не буду спокушати Господа“. Але чому? Йому же сам Бог пропонує: давай, Я хочу тебе переконати, хочу показати щось надзвичайне. Але Ахаз вже вибрав свій шлях. Йому не треба Бога. Йому не хочеться, щоб Господь його переконав до чогось іншого. Тому категоричне “ні!”

Пам’ятаєте, що буде при народженні Ісуса? “І ось вам знакзнайдете Дитя сповите, що лежатиме в яслах” (Лк 2,12). Ті люди – не царі, абсолютно – підуть за знаком і знайдуть Спасіння, що стало тілом. Ахаз не хоче знаку від Бога…

Піддатися, дати себе переконати Божими знаками. Не закритися у своїх переконаннях.

Господи Боже, дякую Тобі за всі знаки, які посилаєш мені! Хочу мати відкриті очі, відкриті вуха, відкритий розум і відкрите серце, щоб прийняти Твоє спасіння!

1 thoughts on “Знак від Бога

  1. Сповіщення: Знак від Бога | CREDO

Залишити коментар

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close