Спасателі (субота 8 тижня Звичайного періоду)

voto-nel-vuoto

Любі, пам’ятайте слова, які раніше сказали апостоли Господа нашого Ісуса Христа.
Будуйте себе вашою найсвятішою вірою, моліться у Святому Дусі. Зберігайте себе в Божій любові, очікуючи милості нашого Господа Ісуса Христа для вічного життя, та будьте милосердними до тих, хто вагається! Інших спасайте, вириваючи з вогню, а ще до інших будьте милосердними зі страхом, відчувайте ненависть навіть до одягу, занечищеного тілом.
А Тому, хто може зберегти вас від падіння і поставити перед своєю славою непорочними в радості, – єдиному Богові, нашому Спасителеві, через Ісуса Христа, Господа нашого, – слава, велич, сила та влада раніше всякого віку, і нині, й на всі віки! Амінь.

Юд 17.20б-25

Коротеньке послання апостола Юди, а читаємо з нього лише один вибраний уривок. Читання всього послання не забере у вас багато часу!

Звернемо увагу лише на один аспект: поведінка з іншими. Автор говорить про три типи поведінки. Перший тип: “Будьте милосердними до тих, хто вагається!” Тобто хтось вже має початки віри, але ще не впевнений, хитається (так теж можна перекласти). А той, хто стоїть твердо, має “зафіксувати” того, хто вагається.

Друга категорія тих, хто вже горить у вогні. Тут треба бути пожежником – тобто мати відвагу і вміти спасати. В цих випадках треба бути підготовленим, озброєним у всі можливі знаряддя допомоги. Тож перед цим треба самим пройти курс підготовки.

Треті самі найважчі: “А ще до інших будьте милосердними зі страхом, відчувайте ненависть навіть до одягу, занечищеного тілом”. Милосердя важливе і тут, як у першому випадку тих, хто вагається (а значить і до другої категорії теж). Але не можна бути занадто впевненими, що зло мене не зачепить, що зможу завжди вийти неушкодженим. Тому “зі страхом”. Якщо відчуваю, що зло починає мене втягувати, іноді правильніше тримати дистанцію до такого зла. Спасає Господь. Я з милосердям можу спробувати допомогти. Але зі страхом.

Нехай Господь збереже нас від падіння!

1 thoughts on “Спасателі (субота 8 тижня Звичайного періоду)

Залишити коментар

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close